Kip pilaf

    Pittige maaltijd met kip met perziken, champignon en ui. Gebruik zoveel sambal als je zelf lekker vindt.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200 gr rijst
    • 1 blik perziken (bewaar het sap)
    • 500 gr kipfilet
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 1 rode paprika
    • 1 bakje (250 gr) champignons
    • 2 eetlepels ketjap
    • olie
    • sambal, naar smaak
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 1 ui

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:29min 

    1. Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Snij kipfilet, paprika, ui en champignons in stukjes. Bak de kipfilet eerst in een braadpan en voeg daarna de paprika, ui en champignons toe.
    3. Even roeren en dan het sap van de perziken, water, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepeltjes kerriepoeder en klein beetje sambal erbij.
    4. Poosje laten sudderen en op het laatst aanmengen met maïzena.
    5. Voeg pas op het einde de perziken toe (niet eerder want dan worden ze heel slap). Serveren met rijst en smullen maar!!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren