Kip pilaf

Pittige maaltijd met kip met perziken, champignon en ui. Gebruik zoveel sambal als je zelf lekker vindt.

Lida

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 200 gr rijst
  • 1 blik perziken (bewaar het sap)
  • 500 gr kipfilet
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 bakje (250 gr) champignons
  • 2 eetlepels ketjap
  • olie
  • sambal, naar smaak
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 ui

Bereidingswijze

Voorbereiding: 4min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:29min 

  1. Kook rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij kipfilet, paprika, ui en champignons in stukjes. Bak de kipfilet eerst in een braadpan en voeg daarna de paprika, ui en champignons toe.
  3. Even roeren en dan het sap van de perziken, water, 2 eetlepels ketjap, 2 theelepeltjes kerriepoeder en klein beetje sambal erbij.
  4. Poosje laten sudderen en op het laatst aanmengen met maïzena.
  5. Voeg pas op het einde de perziken toe (niet eerder want dan worden ze heel slap). Serveren met rijst en smullen maar!!!

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Perzik
Perzik (75)
Kipfilet
Kipfilet (576)
Gevogelte
Gevogelte (1219)