Volkorenmuffins

    Volkorenmuffins

    6keer bewaard
    25min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Met deze gezonde muffins begin je de dag goed. Noten, rozijnen of bosbessen kunnen toegevoegd worden. In plaats van karnemelk kun je ook sinaasappelsap gebruiken.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 eetlepels volkorenmeel
    • 5 eetlepels sojameel
    • 5 eetlepels roggemeel
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 eetlepel plantaardige olie
    • 1 ei, geklopt
    • 225 ml karnemelk
    • 1 eetlepel honing of melasse

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. De oven voorverwarmen op 230°C/gasstand 8. Een bakvorm voor muffins licht invetten.
    2. De meelsoorten in een grote kom met bakpoeder, baksoda en zout vermengen. De olie met een vork of met de vingers erdoor roeren. Ei, karnemelk en honing toevoegen. Goed roeren. Schep het beslag in de ingevette bakvorm.
    3. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een vleespen schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren