Surinaamse pindasoep (Pinda Bravoe)

    Surinaamse pindasoep (Pinda Bravoe)

    5keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor Surinaamse pindasoep (Pinda Bravoe) is genoeg voor 6 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 prei, in ringen
    • 2 aardappelen, geschild en in blokjes
    • 20 gr boter
    • 1 tot 2 theelepels sambal
    • 1 pot (van 350 ml) kippenbouillon met stukjes kip
    • 6 tot 8 eetlepels pindakaas
    • 2 eetlepels ketjap manis
    • zout en peper
    • 1 hardgekookt ei
    • 2 eetlepel fijngehakte bladselderij (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Smelt de boter in een grote pan en fruit de preiringen en de aardapppelblokjes, ong. 2 minuten; roer af en toe.
    2. Voeg sambal toe, schenk de bouillon en ong. 800 ml water erbij. Breng het aan de kook en laat de soep 5 min. zachtjes koken.
    3. Snij intussen de stukjes kip van de bouillon in kleine stukjes en roer ze door de soep. Roer de pindakaas en de ketjap door de soep en breng op smaak met zout, peper en eventueel nog wat sambal. Laat de soep goed warm worden.
    4. Hak het hardgekookte ei in kleine stukjes en garneer de soep met het fijngehakte ei en eventueel de fijngehakte bladselderij.

    Variatie:

    Vervang het hardgekookte ei door 1 in plakjes gesneden banaan. Roer, tegelijk met de pindakaas, 1 pakje santen door de soep. En uiteraard kun je ook zelf bouillon trekken en kip toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren