Jachtschotel

  2 uur 20 minuten

  Met dit recept voor jachtschotel in handen kan je gerecht niet meer mislukken! Genoeg voor 6 personen.


  57 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 1 kilo doorregen runderlappen, in stukjes
  • 3 middelgrote uien, gesnipperd
  • 2 wortels
  • 1 bakje champignons
  • 1 rundvlees bouillonblokje
  • 1 pakje (van 250 gr) roomboter (apart te verwerken)
  • 1 theelepel mosterd
  • 2 laurierblaadje
  • 2 kruidnagels
  • aardappelpuree voor 6 personen (zelfgemaakt of uit een pakje)

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

  1. Maak draadjesvlees door zout en peper over de runderlappen te strooien. Braad het vlees in een braadpan in ruim boter. Voeg 1 gesnipperde ui, de fijngesneden worteltjes, de mosterd, de laurierblaadjes en de kruidnagels toe aan het vlees. Voeg ook een klein scheutje water toe. Zet op een zeer laag vuur tot het vlees uit elkaar valt (Als je een snelkookpan gebruikt iets meer water toevoegen en 1 uur op stoom laten staan).
  2. Snipper de rest van de uien. Fruit deze 2 uien lichtbruin in wat boter. Snij de champignons in plakjes en doe ze bij de uitjes. Neem het vlees uit de jus, verwijder de laurierblaadjes en de kruidnagels. Maak het vlees klein en doe het bij de uitjes en de champignons. Voeg wat jus erbij, het mengsel moet niet te droog zijn.
  3. Maak de aardappelpuree volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje of kook de aardappelen en pureer ze onder toevoeging van peper, zout en wat melk.
  4. Doe het vleesmengsel in de ovenschaal en strijk deze glad. Doe de aardappelpuree daar bovenop (je kunt het glad strijken of er iets moois van maken met een spuitzak). Zet de ovenschaal in de oven of grill en zorg dat er een mooi bruin korstje opkomt, ong 20-30 minuten.
  5. Doe de jus in een juskom en serveer dit bij het gerecht. Serveer deze jachtschotel met een gemengde salade of met doperwten. Succes verzekerd!

  Tips:

  -Steek de kruidnagels in een stukje wortel. Ze zijn dan makkelijker terug te vinden. -Maak met een garneerspuit torentjes. Gebruik wat paneermeel als versiering. -Het is een gerecht dat je een dag van te voren kan maken (met of zonder korstje). Je kunt het gerecht zelfs in de magnetron opwarmen, maar natuurlijk ook in de oven voor een krokanter korstje. - Maak het vleesmengsel een dag van te voren, de smaken kunnen dan goed intrekken.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)