Nasi goreng voor 2 personen

    Nasi goreng voor 2 personen

    3keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit recept kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Met een gebakken ei erbij smaakt het altijd goed. Je kunt er ook nog reepjes ham bij doen, zilveruitjes, kroepoek en alles wat je er zelf lekker bij vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 200-250 gr magere speklappen
    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 1/2 theelepel laos (galangal)
    • 1/2 theelepel djintan (komijn)
    • 1/2 theelepel ketoembar
    • 1/2 - 1 theelepel sambal
    • scheutje ketjap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    2. Snij de speklappen in kleine blokjes en bak ze in een pan. Snij ondertussen de ui in kleine stukjes. Als de speklappen gaar zijn de uien toevoegen en ook de fijngeperste knoflook. Dit mengsel gaar laten worden. Voeg na enkele minuten de laos, djintan, ketoembar en sambal toe. Goed mengen en vervolgens een scheutje ketjap naar smaak toevoegen.
    3. Als de rijst gaar is en het mengsel lekker heeft staan pruttelen alles samenvoegen en lekker opeten.

    Tip

    In plaats van magere speklappen kun je ook kip of varkenslappen gebruiken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren