Walnotencake

    Walnotencake

    3keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Als de cake klaar is en is afgekoeld, kun je 2 dingen doen: opeten of bewaren in de vriezer. Maar optie 1 is veel aantrekkelijker! Succes met maken!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 walnotencake

    • 250 gr ongezouten plantaardige margarine (bijvoorbeeld Wajang® of AH plantenmargarine®)
    • 440 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 280 gr volkorenmeel/tarwebloem (uit reformzaak)
    • 5 eieren
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 100 ml yoghurt
    • snufje citroenrasp
    • 100 gr gehakte walnoten (laat enkele heel)
    • 1 zakje (ong. 100 gr) rozijnen, of naar smaak toevoegen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur5min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een taartvorm met een doorsnede van 24 cm in met boter en bestrooi met volkorenmeel.
    2. De boter, het bakpoeder, citroenschilrasp en de bruine suiker door elkaar mixen. Dan één voor één de eieren erdoor. Het volkorenmeel erdoor mixen. Yoghurt toevoegen tot het een smeuïg geheel is. Op het laatste moment de rozijnen en de gehakte walnoten erdoor roeren. Daarna kan dit beslag in de cakevorm.
    3. Zet de cake ruim 1 uur in de voorverwarmde oven, maar draai na 15 minuten de temperatuur terug van 175°C naar 160°C. Prik na ruim een uur met een breinaald in de cake om te kijken of deze gaar is (de breinaald moet er schoon uitkomen). Laat de cake afkoelen in de oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren