Bananentaart

    Bananentaart

    3keer bewaard
    3uur30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke frisse taart, of toetje. Zonder oven te bereiden en makkelijk klaar te maken. Kinderen zijn er dol op.

    riekje100 Fryslân, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 bananentaart

    • 1 pak meelkoekjes (biscuitjes)
    • 1 pak lange vingers
    • 1 liter melk
    • 2 pakjes kookpudding vanillesmaak of roomsmaak (Dr. Oetker®)
    • 6 bananen
    • 3 citroenen
    • 1 blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag®)
    • slagroom, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 3uur in de koelkast  ›  Klaar in:3uur30min 

    1. Een ingevet rond bakblik vullen met de meelkoekjes.
    2. Pudding koken van de melk en de 2 pakjes kookpudding, de helft hiervan over de meelkoekjes scheppen.
    3. 5 bananen overdwars doorsnijden (in de lengte) deze daarna verdelen over de pudding in het bakblik.
    4. 3 citroenen uitpersen, en dit beetje bij beetje mengen met de gecondenseerde melk (totdat het iets lobbig wordt) hangt van hoe sappig de citroenen zijn. soms gebruik je 2 1/2 of soms 3. De helft van dit mengsel over de bananen in het bakblik verdelen.
    5. De lange vingers zij-aan-zij verdelen over het citroenmengsel.
    6. De overgebleven helft van de kookpudding over de laag lange vingers scheppen en gladstrijken.
    7. De overgebleven helft van het citroenmengsel over de pudding verdelen.
    8. De taart enkele uren in de koelkast laten koelen.
    9. De overgebleven banaan in plakjes snijden en verdelen als garnering bovenop de taart. Spuit ook naar wens hier en daar toefjes slagroom om de taart te decoreren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    riekje100
    van
    1

    - 13 sep 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren