Cheesecake met mascarpone

    Cheesecake met mascarpone

    9keer bewaard
    50min


    24 personen hebben dit gemaakt

    Koekjesbodem van Bastognekoeken en een heerlijke cheesecakevulling van mascarpone en crème fraîche met een frisse citroensmaak.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cheesecake

    • 150 gr Bastogne koeken
    • 50 gr gesmolten boter
    • 350 gr mascarpone
    • 350 gr crème fraîche
    • 2 eierdooiers
    • 100 gr suiker
    • 2 eetlepels maïzena
    • sap van een halve citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C.
    2. Pureer de bastogne koeken in een keukenmachine samen met de gesmolten boter tot deze fijn en kruimelig is.
    3. Vet een bakblik van ongeveer 24 cm in doorsnede in met boter en duw hier onderin het kruimelige deeg stevig en gelijkmatig aan. Laat een half uurtje staan in de koelkast.
    4. Meng in de tussentijd de maïzena samen met de citroensap tot een gladde massa.
    5. Meng het maïzenamengsel samen met de suiker, de dooiers, de crème fraîche en de mascarpone tot een gladde massa (eventueel kort glad roeren met een garde).
    6. Haal de vorm uit de koelkast en giet voorzichtig het mengsel in de vorm.
    7. Bak de cheesecake op 190 °C voor ± 30 minuten, als de vorm voorzichtig heen en weer wordt geschud en de vulling beweegt nog net een beetje dan is de cheesecake klaar.
    8. Laten afkoelen en serveren met geslagen slagroom of een lekker bolletje frambozenijs.

    Tips voor een perfecte cheesecake

    Wil je meer tips voor het bakken van cheesecake? Bekijk ons artikel: Zo bak je de perfecte cheesecake!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    JoopDeBruin
    1

    Waardeloos recept en zonde van de ingrediënten ik ben iemand die goed kan koken en volgens recept werk maar dit klopt gewoon niet - 25 jul 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren