Gebakken aardappeltjes met mais en rode biet

  • 4keer bewaard
  • 25min

Gebakken aardappeltjes met groene paprika, maïs en rode biet.

Arnold Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 2 

  • 6 aardappelen
  • 1 groene paprika
  • 1 suikermaiskolf
  • 1 rode biet
  • roomboter
  • peper en zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

  1. Schil de aardappelen. Verwijder de schutbladeren van de maïskolf en snijd deze in plakjes. Zet water op het vuur en kook hierin de aardappelen en de maïs zo'n tien minuten.
  2. Haal de aardappelen met een lepel uit het water en snijd deze in plakjes. Laat de maïs nog even doorkoken.
  3. Verhit roomboter in een pan en bak daarin de aardappeltjes goudbruin. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  4. Schil en snijd de rode biet in kleine stukjes. Snijd de paprika en laat deze nog even kort meebakken met de aardappeltjes.
  5. Haal met een lepel de maïs uit de pan en verdeel deze over de borden. Strooi er de stukjes rode biet overheen. Verdeel vervolgens de aardappeltjes met paprika over de borden.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

MariaObbes-Olthof
0

ziet er op zich goed uit, maar is niet paleo. Gebruik van aardappelen en mais zou ik toch niet doen .Paprika en bietjes prima. - 27 aug 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties