Thaise curry met kip

    Thaise curry met kip

    5keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit kruidige eenpansgerecht smaakt verrukkelijk door de combinatie van kokos en limoen. Lekker om met rijst te serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetlepels olie
    • 400 gr kipfilet, in reepjes
    • 2-3 eetlepels rode (Thaise) currypasta
    • 400-500 ml kokosmelk
    • 2 eetlepels Thaise vissaus of lichte sojasaus
    • 400 gr vastkokende aardappelen, geschild en in stukken
    • handjevol sperziebonen, schoongemaakt
    • 1/2 - 1 eetlepel limoensap
    • 2-3 eetlepels geroosterde cashewnoten
    • 3-4 eetlepels grof gesneden koriander
    • geraspte schil van 1/2 limoen
    • 2-3 lente-uitjes, in dunne ringen
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Snijd het vlees in reepjes en meng met de helft van de currypasta en de olie. Bak het vlees 2 - 3 minuten op hoog vuur aan. Haal het vlees uit de pan en doe de andere helft van de currypasta in de pan, bak 1 minuut.
    2. Giet ook de kokosmelk en vissaus in de pan. Voeg dan de aardappelen en sperziebonen toe en laat alles 30 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met zout, peper en limoensap.
    3. Laat de laatste 5 minuten de cashewnoten, koriander, geraspte limoenschil en de lente-ui meestoven. Voeg dan ook de kip weer toe en laat deze goed warm worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren