Boterkip curry

    Boterkip curry

    4keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere romige curry met kip en kokosmelk. Serveer deze curry met rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 uien
    • 6 tot 8 teentjes knoflook
    • handjevol cashewnoten
    • 1 blikje (400 gr) gepelde tomaten
    • 3 eetlepels yoghurt
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • 3 eetlepels slagroom
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel maïzena
    • 4 (in totaal ong. 500 gr) kipfilets, in 6 - 8 stukken gesneden
    • 100 gr boter of margarine
    • 1/2 eetlepel djinten (gemalen komijn)
    • 1 eetlepel gemalen koriander
    • 1 eetlepel gemberpoeder
    • 1 eetlepel chilipoeder
    • 125 ml kokosmelk
    • 1 pak santen
    • zakje koriander
    • zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Pel en snipper de ui en knoflook. Laat de ui en knoflook in een pannetje met een klein laagje water zacht koken. Pureer ze daarna met de keukenmachine of staafmixer en zet in een kommetje apart.
    2. Maal de cashewnoten in de keukenmachine tot een poeder en zet in een kommetje apart.
    3. Laat de gepelde tomaten uitlekken en pureer deze met de yoghurt, paprikapoeder, slagroom, suiker en maïzena en zet apart in een klein kommetje.
    4. Verhit in een braadpan de boter (niet bruin laten worden) met de djinten en gemalen koriander en laat 2 minuten al roerend zachtjes bakken. Voeg de gember-, chili- en cashewnootpoeder toe en bak dit al roerend 4 minuten mee. Voeg dan de gemalen ui-knoflookpuree toe en bak dit ook 2 minuten mee.
    5. Voeg de kip toe, schep goed om zodat de kip aan alle kanten met het kruidenmengsel wordt bedekt. Voeg de kokosmelk en santen toe en zout naar smaak. Laat het geheel 8 minuten koken tot de kip bijna gaar is.
    6. Voeg als laatste het tomatenmengsel toe en breng aan de kook. Laat het geheel onafgedekt 20 minuten zachtjes koken, roer af en toe. Knip de koriander erboven en serveer met rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren