Thaise rundvleescurry met aubergine en courgette

    Thaise rundvleescurry met aubergine en courgette

    6keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke Thaise curry met rundvlees, aubergine en courgette.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in ringen gesneden
    • 3 eetlepels roerbakolie
    • 500 gr magere runderlappen, in blokjes
    • 6 sjalotten, in vieren
    • 2 aubergines, in grove stukken
    • 1 courgette, in grove stukken
    • 200 ml kokosmelk
    • 2 - 3 eetlepels Thaise vissaus
    • 1 eetlepel bruine suiker
    • 1 zakje stoneleeks (8 stuks), in stukken van 4 cm (of gebruik bosuitjes)
    • 2 eetlepels verse basilicum, in reepjes
    • 125 ml vleesbouillon (van 1/4 tablet)
    • 1 - 2 eetlepels Thaise groene currypasta

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Verhit de olie in een braadpan en schep het vlees 5 minuten om om het aan te braden. Voeg de in ringen gesneden rode peper, sjalotjes, aubergine en courgette toe en laat 5 minuten meebakken.
    2. Roer er dan de kokosmelk, currypasta, bouillon, vissaus en suiker door. Laat het vlees dan 2 uur op een laag vuur gaar stoven, eventueel met een vlamverdeler onder de pan. Schep de stoneleeks erdoor en laat het nog 5 minuten onafgedekt stoven. Strooi als laatste de basilicum erover en serveer met (pandan)rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren