Eenvoudige crêpes

    Eenvoudige crêpes

    10keer bewaard
    15min


    130 personen hebben dit gemaakt

    Dit is één van de eerste recepten die mijn moeder mij als kind leerde bereiden. Naar smaak met zoete of hartige vulling serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 7 

    • 100 gr bloem
    • 1 ei
    • 450 ml halfvolle melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2min  ›  Bereiding: 13min  ›  Klaar in:15min 

    1. In een beslagkom bloem, ei en melk vermengen.
    2. Een koekenpan of crêpepan op matig heet vuur met wat olie of boter verhitten. Ong. 4 eetlepels beslag in de pan scheppen, de pan optillen en met een draaiende polsbeweging het beslag tot een flinterdun laagje over de bodem verspreiden.
    3. De crêpe keren als zich belletjes vormen. Uit de pan scheppen als de crêpe klaar is en procedure herhalen met resterende beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren