Thaise curry met stukjes varkensvlees

    Thaise curry met stukjes varkensvlees

    2keer bewaard
    30min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke curry met meegebakken voorjaarsgroenten, geserveerd met pandanrijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel groene currypasta
    • 3 eetlepels olie, apart te verwerken
    • 2 biologische varkenslapjes, in dunne plakjes
    • zout, naar smaak
    • 1 rode ui, in dunne ringetjes gesneden
    • 1/2 blik (60 gr) biologische maïs
    • 200 gr peultjes, schoongemaakt
    • 200 ml kokosmelk
    • 4 bosuitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verdun in een kom de currypasta met 1 eetlepel olie. Meng het vlees door de curry.
    2. Verhit de rest van de olie in een wok en bak de plakjes vlees 4 tot 5 minuten op hoog vuur. Haal het vlees dan uit de pan en bestrooi met zout. Doe de ui, maïs en peultjes in de pan, roerbak dit 2 minuten.
    3. Schenk vervolgens de kokosmelk in de wok en voeg het vlees weer toe. Laat de curry 10 minuten op zacht vuur sudderen. Snijd de bosui in stukjes en strooi als laatste over de curry. Serveer met pandanrijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren