Nasi goreng met uitgebakken spekjes

    Nasi goreng met uitgebakken spekjes

    5keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker recept voor klassieke nasi goreng. Serveer deze nasi met een paar van deze lekkernijen: kroepoek, omelet, atjar tjampoer, zilveruitjes en pindasaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 300 gr rijst
    • 300 gr varkensfilet, in blokjes
    • 1 eetlepel sambal
    • 4 eetlepels zoute ketjap, apart te verwerken
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theelepels suiker
    • 1 mespuntje gemalen ketoembar (koriander)
    • 1/2 theelepel gemalen laos
    • 1/2 theelepel gemalen koenjit (kurkuma)
    • 3 eetlepels gemalen gember
    • 3 eetlepels zonnebloemolie
    • 100 gr magere spekreepjes
    • 3 uien, fijngesnipperd
    • 300 gr prei, in ringen
    • 300 gr soepgroenten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng het vlees met de sambal, de helft van de ketjap, de knoflook, 1 theelepel zout, de suiker en de specerijen. Verhit de zonnebloemolie in een braadpan en bak hierin het vlees.
    2. Bak ondertussen de spekjes uit in een pan zonder olie of boter en fruit de stukjes ui in het uitgebakken spekvet.
    3. Voeg de gebakken spekjes en ui bij het vlees in de braadpan en breng het geheel op smaak met de rest van de ketjap.
    4. Voeg de prei en soepgroenten toe en bak 5 minuten mee onder regelmatig roeren. Voeg dan de gekookte rijst toe, roer goed en bak het geheel nog eens 10 minuten. Serveer met pindasaus, atjar tjampoer, zilveruitjes en omeletreepjes.

    Tips:

    Je kunt dit recept ook met stukjes Quorn maken ipv varkensfilet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren