Kookpudding op basis van appelsap

Een lekkere frisse pudding, vooral na een "zware" maaltijd zoals stamppot.

Alien1 Overijssel, Nederland

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 500 ml appelsap
  • 1 pakje kookpudding rum/rozijnen van Dr. Oetker® (vanille is ook lekker)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

  1. Breng 400 ml appelsap aan de kook.
  2. Roer 100 ml appelsap samen met het puddingpoeder.
  3. Als het sap kookt, puddingpoedersap toevoegen, en even laten koken.
  4. Overgieten in 4 schaaltjes, af laten koelen en koud wegzetten in de koelkast.
  5. Garneren met een toefje slagroom.

Tip

Extra leuk is als je kleurstoffen in huis hebt, om door de pudding een kleurtje te draaien/strepen. Kinderen vinden dit geweldig.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties

Pudding
Pudding (102)
Appel
Appel (414)