Kookpudding op basis van appelsap

    Kookpudding op basis van appelsap

    1keer bewaard
    2uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een lekkere frisse pudding, vooral na een "zware" maaltijd zoals stamppot.

    Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 ml appelsap
    • 1 pakje kookpudding rum/rozijnen van Dr. Oetker® (vanille is ook lekker)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 2uur in de koelkast  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Breng 400 ml appelsap aan de kook.
    2. Roer 100 ml appelsap samen met het puddingpoeder.
    3. Als het sap kookt, puddingpoedersap toevoegen, en even laten koken.
    4. Overgieten in 4 schaaltjes, af laten koelen en koud wegzetten in de koelkast.
    5. Garneren met een toefje slagroom.

    Tip

    Extra leuk is als je kleurstoffen in huis hebt, om door de pudding een kleurtje te draaien/strepen. Kinderen vinden dit geweldig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren