Boerenkoolstamppot met gehakt

    Boerenkoolstamppot met gehakt

    5keer bewaard
    1uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere variant op de traditionele boerenkool, deze wordt gemaakt met gehakt in plaats van rookworst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr rundergehakt
    • 100 gr mager ontbijtspek
    • 50 gr geraspte kaas
    • 1 eetlepel paprikapoeder
    • zout en peper
    • 1 klein ei
    • 3-4 eetlepels paneermeel
    • 1,5 kilo boerenkool (of 600 gr reeds gewassen en versnipperde boerenkool)
    • 100 gr boter of margarine
    • 1 kilo aardappel
    • 1 zakje jus met uitjes
    • 1 scheutje azijn (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Meng het gehakt goed met het kleingesneden ontbijtspek, de kaas, wat zout en peper, het paprikapoeder, het ei en het paneermeel. Maak er 8 platte koekjes van en leg ze een half uur in de koelkast.
    2. Was en snijd de boerenkool en breng deze met 200 ml water en wat zout aan de kook. Als het geslonken is leg je de aardappels eronder en voeg je 50 gr boter toe. Kook het in 30 minuten gaar. Giet af en maak er een stamppot van. Voeg eventueel wat kookvocht en een klein scheutje azijn toe.
    3. Bak ondertussen de gehaktkoekjes aan beide kanten goudbruin in de rest van de boter. Braad ze dan zachtjes gaar in 25 minuten. Haal ze uit de pan en voeg aan het achtergebeleven vet het zakje jus met 250 ml water toe. Breng de jus al kloppend met een garde aan de kook. Laat 1 minuut koken.
    4. Serveer de boerenkool, de gehaktkoekjes en jus apart. Eet smakelijk!

    Tip:

    Laat op het laatst nog een 1/2 paprika meebakken met het gehakt om de jus nog meer smaak te geven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren