Moeders aardappelkroketjes

    (57)

    Mijn moeder maakte altijd extra aardappelpuree, zodat we de volgende dag deze heerlijke kroketjes konden eten. Door de jaren heen heb ik met het basisrecept geëxperimenteerd en voeg soms wat geraspte cheddar, versnipperde lente-ui of spekjes aan het mengsel toe.


    61 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eetlepels bloem
    • 1 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 150 gr aardappelpuree
    • 1 ei, geklopt
    • plantaardige olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Bloem, bakpoeder en zout in een kom vermengen. Aardappelpuree en ei erdoor scheppen en goed vermengen.
    2. De olie in een frituurpan of zware, diepe koekenpan verhitten tot 180°C. Het aardappelmengsel lepel voor lepel voorzichtig in de hete olie laten zakken en in ong. 5 minuten goudbruin bakken.
    3. Uit de olie halen en op een stuk keukenpapier even laten uitlekken.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (57)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties