Pompoentaart

    Pompoentaart

    4keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige taart met pompoen is een heerlijk herfstgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 rode uien
    • 20 gr boter of margarine
    • 200 gr magere spekreepjes
    • 3 zakjes (á 250 gr) pompoenblokjes (of een pompoen van ong. 1300 gr)
    • 5 plakjes bladerdeeg voor hartige taart (diepvries)
    • 4 eieren
    • 200 ml slagroom
    • zout en versgemalen peper
    • 1 zakje koriander
    • 100 gr geraspte belegen kaas
    • 1/2 eetlepel boter of margarine om in te vetten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Pel en snipper de ui. Bak de spekjes in 15 minuten en schep uit de pan. Doe de ui in de pan en bak deze 1 minuut in het bakvet.
    2. Roer dan de blokjes pompoen er met 150 ml water door en laat ze 12 tot 15 minuten zachtjes gaar smoren. Giet af.
    3. Laat ondertussen het bladerdeeg in 10 minuten ontdooien. Verwarm de oven voor op 200°C / ovenstand 4. Vet een taartvorm in en bedek met het bladerdeeg. Prik er met een vork een paar gaatjes in.
    4. Klop dan de eieren los met de room, zout en peper. Knip de koriander fijn. Verdeel dan het pompoenmengsel, spekjes en koriander over de taartbodem. Schenk er dan het eiermengsel over. Bestrooi dan met de kaas.
    5. Zet de taart op een rooster in het midden van de oven en bak hem in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart in 4 punten en serveer met gemengde sla.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren