Kaasfondue met Kirsch

    Kaasfondue met Kirsch

    2keer bewaard
    15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk voor op oudejaarsavond, of eigenlijk iedere avond van het jaar!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • beetje maïzena
    • 300 ml droge witte wijn
    • 1 teentje knoflook
    • 200 gr Edammer kaas (in kleine blokjes)
    • 400 gr Gruyère (in kleine blokjes)
    • 1 scheutje Kirsch, naar smaak
    • 2 theelepels vers citroensap
    • snufje nootmuskaat
    • snufje witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Los de maïzena op in de wijn. Wrijf een fonduepan in met het teentje knoflook. Doe de kaas, een scheutje Kirsch en de wijn in de pan en verhit langzaam, zodat de kaas smelt.
    2. Giet het citroensap erdoor en roer er wat nootmuskaat en peper door. In ongeveer 10 minuten moet de kaas gesmolten zijn en kun je er lekker je stokbrood in dopen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren