Kruimelappeltaart

    Kruimelappeltaart

    7keer bewaard
    2uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Kruimelappeltaart met rumrozijnen. Een van mijn favoriete verjaardagstaarten!

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 kruimelappeltaart

    • 1 ei, opgeklopt
    • 1 kilo appels
    • 150 gr boter
    • 90 gr basterdsuiker
    • 240 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1 - 2 theelepels kaneel, of naar smaak
    • 2 - 3 eetlepels suiker, of naar smaak
    • 1 handje rozijnen
    • 4 eetlepels rum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Schil de appels, snij ze in schijfjes en doe ze met wat suiker en kaneel in een schaal. Wel de rozijnen in de rum, ong. 60 minuten.
    2. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm met een doorsnede van ong. 20 cm in met boter en bestrooi met bloem.
    3. Kneed de boter, bloem, basterdsuiker en de helft van het ei. Maak van de helft een bal en maak van de andere helft een kruimeldeeg.
    4. Rol de bal deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en bedek met dit deeg de bodem van een ingevette springvorm. Doe de appels en rozijnen op de bodem en bedek deze met het kruimeldeeg.
    5. Bak de taart ongeveer 60-75 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren