Gehaktballetjes met saus

    Gehaktballetjes met saus

    5keer bewaard
    45min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Je kunt deze gehaktballetjes in tomatensaus serveren met pasta, maar ze zijn ook perfecte hapjes op een feestje.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 schaal gehaktballen

    • 500 gr gehakt
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • zout en peper, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak
    • 1 ei
    • 1 pak (van 500 gr) gezeefde tomaten (passata)
    • 1 ui, gesnipperd
    • sap van 1 citroen
    • 50 gr bruine basterdsuiker
    • 50 gr witte basterdsuiker
    • scheutje zoete sojasaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Meng het gehakt samen met de knoflook, zout, peper, nootmuskaat, en het ei. Maak er mooie balletjes van. Doe de tomatensaus in een pan en voeg hierbij de suiker, citroensap, soja en gesnipperde ui. Roer goed. Voeg vervolgens de gehaktballen toe en laat het 30 minuten pruttelen.

    Tip

    Laat het een dag staan voor een nog lekkerdere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren