Moeders tomatenkip met mozzarella

    Moeders tomatenkip met mozzarella

    8keer bewaard
    30min


    104 personen hebben dit gemaakt

    Dit snelle, eenvoudige gerecht is binnen de kortste keren verdwenen als ik het voor mijn gezin maak.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 eetlepel olijfolie
    • 4 kipfilets
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 1/2 ui, versnipperd
    • 100 ml kipbouillon
    • 1 pot (500g) pastasaus
    • 100 gr mozzarella, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olie verhitten en daarin kipfilet 4-5 minuten per kant sauteren tot het vlees van binnen wit is. Peper, knoflook, ui en bouillon toevoegen, de pan afdekken en zacht sudderend op een matig vuur laten staan tot de bouillon verdampt is (7-10 minuten).
    2. De pastasaus erdoor roeren, de pan weer sluiten en nogmaals 10 minuten laten sudderen tot de kip helemaal gaar is. Kaas erover strooien, de pan sluiten en de kaas in 2-3 minuten laten smelten. Warm opdienen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren