Gado gado met rijst

    Gado gado met rijst

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Alles wat gado gado zo lekker maakt, is hier aanwezig: eieren, groenten, ei en kroepoek...én zonder vlees!

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr basmatirijst
    • 6 hardgekookte eieren, gehalveerd
    • 1 winterpeen, in stukjes
    • 150 gr sperziebonen, gehalveerd
    • 300 gr spitskool, in stukjes gesneden
    • 50 gr tofu, in blokjes van ong. 2 cm
    • 300 ml slaolie of zonnebloemolie om in te frituren
    • 1 bakje kant-en-klare satésaus
    • 1 komkommer, in blokjes
    • 100 gr taugé
    • 50 gr emping
    • 1 zak kroepoek

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren hard in ong. 7 minuten. Zet een pan met water op en kook hierin de wortel, sperziebonen en spitskool in ong. 6 minuten beetgaar.
    2. Frituur de blokjes tofu in een wok gevuld met ong. 300 ml slaolie. Frituur de tofu tot deze lichtbruin is geworden.
    3. Verwarm de satésaus in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
    4. Verdeel de groenten over de borden, en leg op elk bord 3 halve eieren. Verdeel wat taugé over het bord. Schep wat van de satésaus op elk bord en leg ook een paar stukken kroepoek op het bord. Eet smakelijk!

    Tip

    Je kunt ook in zonnebloemolie frituren. Let op dat het frituren in slaolie of zonnebloemolie een lastige schoonmaakklus kan opleveren als je in een frituurpan frituurt. Het is in dit geval beter om voorzichtig in een gietijzeren pan of wok te frituren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    kroepoek vegetarisch? - 17 dec 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren