Spaghetti bolognese met geraspte kaas

    Spaghetti bolognese met geraspte kaas

    1keer bewaard
    1uur20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een bordje spaghetti bolognese, daar kun je bij mij altijd mee aankomen!

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 30 gr boter om in te bakken
    • 75 gr Parmaham
    • 400 gr rundergehakt
    • 100 gr kleine champignons, in stukjes
    • 150 gr winterpeen, in kleine blokjes
    • 1 ui, gesnipperd
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 50 ml rode wijn
    • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten (met vocht)
    • zout en peper, naar smaak
    • 2 theelepels oregano
    • 300 gr spaghetti
    • 15 gr basilicum, alleen de blaadjes en in stukjes gesneden
    • 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • 30 ml kookroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Bak de parmaham in een grote koekenpan in een beetje boter, ongeveer 3-4 minuten. Voeg daarna het gehakt toe en bak nogmaals 3-4 minuten mee. Schep het vlees uit de pan, maar laat het bakvet achter. Bak nu de groenten (champignons, winterpeen, ui, en knoflook) in het bakvet, ong. 5 minuten. Doe daarna het vlees terug in de pan.
    2. Meng de wijn en de tomaten erdoor en laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen met de deksel half op de pan. Af en toe roeren en voeg water toe als de saus te droog wordt. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
    3. Kook ondertussen de spaghetti beetgaar in ong. 8-11 minuten. Giet de spaghetti af in een vergiet in de gootsteen. Meng de kookroom door de saus en voeg de basilicum toe. Roer de helft van de geraspte kaas erdoor en serveer de rest van de kaas bij het serveren.
    4. Je kunt de spaghetti door de saus mengen, maar je kunt ook eerst de spaghetti op het bord leggen, dan de saus erop scheppen, en als laatste wat geraspte kaas erover strooien.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren