Vispot

    Vispot

    Voeg toe aan favorieten!
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk en snel gerecht van vis met groenten in een tomatensaus. Je kunt veel soorten vis gebruiken. Serveer de vispot met stokbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 2 preien
    • 1/2 selderijknol
    • 3 flinke wortelen
    • 3 eetlepels olie
    • 2 uien
    • 500 ml bouillon
    • 1 teentje knoflook
    • 500 gr gefileerde vis
    • 100 gr gekookte mosselen (optioneel)
    • 1/2 blikje tomatenblokjes
    • 1 klein blikje tomatenpuree
    • 2 blaadjes laurier
    • zout en versgemalen zwarte peper
    • mespunt saffraan

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Snij de preien in ringen, de selderij in stukjes, de wortelen in plakjes en de uien in kleine stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en hierin de groenten zachtjes bakken.
    2. Voeg (als de groenten zacht zijn) de bouillon en de knoflook toe en laat dit 15 minuten zachtjes doorkoken.
    3. Voeg de vis in kleine stukken erbij en eventueel de mosselen. Voeg dan ook de tomatenblokjes en tomaten puree, laurierblaadjes en peper en zout naar smaak toe. Laat in 10 minuten zachtjes gaar worden. Als laatste de saffraan toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren