Bietjes

  • 26keer bewaard
  • 2uur10min

Niet zuur met azijn, maar een beetje zoet, met honing en sinaasappelsap. De mensen aan wie ik het voorzet zijn vaak verbaasd dat bietjes zo lekker kunnen zijn.

Marco California, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 3 

  • 9-12 rode bieten
  • ruim water om de bieten in te koken
  • 12 reepjes ontbijtspek of bacon, even uitgebakken
  • 1 eetlepel honing
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 1 theelepel majoraan

Bereidingswijze

Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur45min  ›  Klaar in:2uur10min 

  1. Snijd de blaadjes af op 1-2 cm van de bietjes (niet te dicht bij de knol, want dan ‘bloeden’ ze leeg) en was de bietjes.
  2. Kook de bietjes in ruim water, 1 uur en 1 kwartier, verse bietjes wat korter.
  3. Bak ondertussen het spek it, breek elk reepje in vier of vijf stukken.
  4. Als de bietjes gekookt zijn, wrijf dan in een vergiet onder de koude kraan de schil eraf.
  5. Snijd in een diep bord de bietjes in schijven of stukjes (pas op voor vlekken van het bietensap.)
  6. Verwarm de honing met het sinaasappelsap en de majoraan in een grote koekepan, doe de bietjes en het spek erbij en laat het nog even doorwarmen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

Biancadejeu
4

Inderdaad erg lekker en simpel te maken - 18 sep 2010

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties