Koude vistaart
1 / 1 Foto van:  
Blader

Koude vistaart

Deze vistaart wordt in een cakevorm gebakken in een waterbad. Je kunt kabeljauw uit de diepvries gebruiken.

H.M.

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 400 gr kabeljauwfilet (diepvries)
  • 1 blik (400 gr) gepelde tomaten
  • 1 1/2 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels fijngesneden verse basilicum
  • zout en peper
  • paar druppels tabasco
  • 2 tomaten
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 6 eetlepels mayonaise

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

  1. Laat de vis in ongeveer 2 uur ontdooien. Giet de tomaten af en snij in stukjes.
  2. Verhit een eetlepel olie in een pan en bak hierin de uitgeperste knoflook. Voeg de stukjes tomaat toe en laat dit 10 minuten zachtjes koken tot een dikke puree. Roer door en haal van het vuur.
  3. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een cakevorm zonder naden in met 1/2 eetlepel olie.
  4. Snij de vis in kleine stukjes en pureer ze in een keukenmachine of blender.
  5. Klop de eieren los in een grote kom. Voeg het tomatenmengsel toe en de gepureerde vis, basilisum, zout, peper en enkele druppels tabasco. Goed mengen.
  6. Vul de ingevette cakevorm met het vismengsel. Dek af met aluminiumfolie en prik hier een paar gaatjes in om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken. Zet de cakevorm in een braadslee en vul deze tot de helft met kokend water.
  7. Zet de braadslee met cakevorm in de oven en bak de vistaart in ongeveer 50 minuten gaar. Giet het vocht af laat de taart helemaal afkoelen. Serveer in plakken.

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties