Ham-kaas borrelhapjes

    Dit zijn hele makkelijke en lekkere ham-spek-kaas bladerdeeghapjes met champignon. Zelfgemaakt wel zo lekker!

    pien

    Zuid-Holland, Nederland
    8 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 portie borrelhapjes

    • 1 pak bladerdeeg uit de vriezer (ontdooid)
    • 200 gr ham
    • 200 gr jong belegen kaas, in plakken
    • 1 doosje (250 gr) champignons
    • 3 eieren, geklutst
    • 150 gr ontbijtspek
    • 150 gr geraspte kaas (mild of pittig, naar keuze)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Ovenschotel met bakpapier bekleden en dan met bladerdeeg bekleden. Maak nu laagjes in deze volgorde: laag ham, laag kaas, laag gesneden champignons (de helft), de helft van het geklutst ei, laag ontbijtspek, rest van de champignons en de rest van het geklutste ei. Bestrooi de bovenkant met geraspte kaas.
    3. Zet de ovenschotel 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat daarna even afkoelen, ong. 10 minuten en snij daarna stukjes van bijv. 4 x 4 cm. Dit hapje kan warm of koud gegeten worden.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 10 collecties