Appeltjes onder een deken

    Appeltjes onder een deken

    3keer bewaard
    1uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Toetje van warme appels uit de oven gevuld met gesmolten kaneelsuiker en een romig sausje. Kinderen zijn hier dol op.

    pien Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eieren
    • 6 goudreinetten
    • 1 theelepel kaneel
    • 125 gr margarine (of boter) en wat extra om de klokhuizen mee dicht te smeren.
    • 125 gr zelfrijzend bakmeel
    • 1,5 liter melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur25min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C (hetelucht).
    2. Mix de eieren met de suiker schuimig, ong. 10 minuten. Zet daarna in koelkast.
    3. Schil de appels en boor de klokhuizen eruit. Doe alle appels zo. Leg de appels in een ingevette ovenschaal.
    4. Meng de suiker en kaneel en vul de klokhuisgaten met dit mengsel.
    5. Smelt de boter in een pan en voeg beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Even laten koken. Daarna beetje bij beetje de melk toevoegen en stevig met een garde doorroeren. Dit wordt een gladde roux (let op, misschien heb je niet alle melk nodig. Schep het eimengsel door de roux. Giet dit mengsel over de appels. Leg blokjes boter of margarine op de klokhuisgaten en zet de ovenschotel daarna 1 uur in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren