Stamppot met paprika en feta

    Stamppot met paprika en feta

    2keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Stamppot met stukjes rode paprika, andijvie, feta, en spekblokjes.

    Ingrediënten
    Porties: 3 

    • 1 kilo aardappelen
    • zeezout en peper, naar smaak
    • nootmuskaat, naar smaak
    • 100 ml melk
    • 2 rode paprika's, in stukjes
    • 100 gr spekblokjes
    • 400 gr andijvie, schoongemaakt en in stukjes gesneden
    • 150 gr feta, verkruimelen
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water. Voeg naar smaak zeezout toe als de aardappels koken.
    2. Maak de groenten schoon en snij ze in stukjes. Verwam de melk in een pannetje.
    3. Bak in een pan met dikke bodem de spekblokjes uit in een scheut olijfolie. Voeg daarna de paprikablokjes toe en de andijvie en bak alles kort op een hoog vuur. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk, peper en nootmuskaat erdoor. Schep de spekreepjes en de stukjes paprika door de aardappelpuree. Schep als laatste de feta door de stamppot. Zet de stamppot nog even op het vuur om goed te verwarmen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren