Romige mosterdsoep met spekjes

    Romige mosterdsoep met spekjes

    9keer bewaard
    35min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig recept voor een heerlijk romige mosterdsoep.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 liter water
    • 2 kippenbouillonblokjes
    • 1/2 kleine prei, in ringetjes
    • 50 gr katenspek
    • bekertje crème fraîche
    • 3 eetlepels Zaanse mosterd
    • 1 kuipje (100 gr) volvette smeerkaas
    • 4 eetlepels allesbinder
    • zout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Zet een pan met 1 liter water en de kippenbouillonblokjes op het vuur en laat warm worden.
    2. Bak het spek uit in een koekenpan en laat het vervolgens uitlekken op keukenpapier. Bak vervolgens de prei even kort aan in een koekenpan (met een beetje olie).
    3. Voeg de crème fraîche, mosterd, smeerkaas toe aan de bouillon en roer met een garde door, zodat het helemaal gelijkmatig verdeeld is. Laat ongeveer 10 minuten koken.
    4. Voeg de prei en spekjes toe en roer er 3-4 eetlepels allesbinder door, zodat je een gebonden soep krijgt. Voeg naar smaak zout en peper toe.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Chris1988
    van
    0

    Super bedankt voor het recept. De hele familie vond het heerlijk! - 05 okt 2016

    -Ricky-
    van
    0

    Bedankt voor dit recept, het is idd eenvoudig te maken en een heerlijke soep! - 31 mrt 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren