Chiles en nogada (Mexicaanse gevulde pepers in walnootsaus)

    Chiles en nogada (Mexicaanse gevulde pepers in walnootsaus)

    2keer bewaard
    1uur20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Poblano pepers worden gevuld met een smaakvolle mix van gehakt en fruit en dan overgoten met een romige walnootsaus en gegarneerd met granaatappelpitjes. Een lange lijst ingrediënten, maar niet moeilijk om te maken! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 gevulde pepers

    • 8 poblano pepers
    • Vulling
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 750 gr varkensgehakt
    • 350 gr gepelde en fijngehakte tomaten
    • 1 klein bosje verse peterselie, fijngehakt
    • 2 eetlepels gehakte blanke amandelen
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 2 eetlepels gekonfijte vruchtjes, fijngehakt
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 4 kruidnagels, gemalen
    • zout en peper naar smaak
    • 1 appel, fijngehakt
    • 1 perzik, fijngehakt
    • 1 rijpe bakbanaan, fijngehakt
    • Saus
    • 450 ml melk
    • 150 gr zachte geitenkaas
    • 300 gr walnoten
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 kaneelstokje (van 2,5 cm)
    • Garnering
    • 250 gr granaatappelpitjes
    • 1 handvol gehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Rooster de poblano pepers op een open vuur tot de buitenkant zwart is aan alle kanten (je kunt dit op een barbecue doen, of in de vlam van het fornuis).
    2. Doe de geblakerde pepers in een plastic zak, of een kom afgedekt met plastic folie. Laat 5 tot 10 minuten staan, haal ze eruit en pel het vel eraf. Snij een inkeping in elke peper in de lengte en verwijder de zaadjes.
    3. Verhit de olijfolie in een grote braadpan. Voeg ui en knoflook toe en bak dit 3 tot 4 minuten. Voeg het gehakt toe en bak 7 minuten mee, breek in stukjes met een spatel. Voeg alle andere ingrediënten voor de vulling toe, meng goed door en laat sudderen tot het vlees gaar is.
    4. Meng ondertussen in een blender de melk, geitenkaas, walnoten, suiker en kaneel. Pureer tot een glad mengsel.
    5. Vul elke peper met de gehaktvulling. Leg op een serveerschaal en schenk de saus erover. Bestrooi met granaatappelpitjes en de peterselie. Eet smakelijk!

    Tips

    Je kunt ook kaneelpoeder en gemalen kruidnagel gebruiken in plaats van de kruiden zelf te malen. Poblano pepers zijn milde groene pepers. Ze zijn misschien lastiger te krijgen, maar je kunt ook andere groene pepers gebruiken.

    Video

    Chiles en nogada
    Chiles en nogada

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren