Inloggen Aanmelden

Kip in port-dragonsaus met champignons

  • 1beoordeling
  • 5keer bewaard
  • 30min

De port-dragonsaus wordt geserveerd over gesauteerde champignons en mals kippenvlees. Eenvoudig te bereiden en heerlijk van smaak, zeker als je verse ingrediënten gebruikt!

Carol Alter

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 100 ml kipbouillon
  • 8 verse champignons, in plakjes
  • 1 takje verse dragon
  • 3-4 eetlepels port
  • handje gehakte verse peterselie

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

  1. In een diepe koekenpan op hoog vuur de olie verhitten. De kip door de bloem halen, in de pan leggen, het vuur lager zetten en 10 minuten op laag vuur doorbakken en gelijkmatig bruin bakken. De kip uit de pan halen, apart zetten en warmhouden.
  2. In dezelfde pan sjalotjes 1 minuut sauteren. Vervolgens wijn toevoegen, verhitten en tot de helft laten inkoken. Bouillon toevoegen en in ong. 5 minuten laten indikken.
  3. Intussen de champignons in een kleine koekenpan in een beetje olie sauteren. Dragon toevoegen en het mengsel dan bij de kip en wijnsaus voegen. 7 minuten samen koken, de port erdoor roeren en nogmaals 5 minuten laten sudderen.
  4. De kip over een presenteerschaal verdelen en de saus erover scheppen. Garneren met peterselie en serveren.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (1)

berts
van
1

Het was de tweede keer dat ik voor dit recept had gekozen en nu wilde ik echt alles uit de kast halen,..........! Na het bereiden een uur laten afkoelen toen nogmaals op gewarmd. Heerlijke stukje vlees - 05 mei 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties