Pikante mozzarella-tomatenmuffins

    Pikante mozzarella-tomatenmuffins

    16keer bewaard
    45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Hartige muffins met tomaat, ui, mozzarella, basilicum en kaas, die ideaal zijn als lunch.

    Grevenmacher, Luxemburg

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • 100 gr gedroogde tomaten
    • 1 ajuin (ui)
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 chilipepertje
    • 1 bolletje (125 gr) mozzarella
    • basilicum (vers of gedroogd), naar smaak
    • 250 gr volkorenbloem
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel natriumbicarbonaat (baksoda)
    • peper
    • 2 eieren
    • 250 ml (karne)melk
    • 5 eetlepels olijfolie
    • 50 gr gemalen kaas (Emmenthaler/Gruyère)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C. De muffinvorm invetten of papieren vormpjes gebruiken
    2. Tomaten, ajuin (ui), knoflook en het chilipepertje in kleine stukjes hakken. De mozzarella ook in blokjes snijden. Basilicum fijnhakken.
    3. Meng de bloem met het bakpoeder, het natriumbicarbonaat en de peper door elkaar.
    4. Voeg er de eieren, de (karne)melk en de olijfolie aan toe en roer tot een glad deeg. Voeg nadien de fijngehakte groenten, kruiden en mozzarella er aan toe en meng tot een geheel.
    5. Verdeel het deeg over de muffinvormpjes. Bestrooi met de gemalen kaas en zet 25 minuten in de oven.

    Tip

    recept is voor 12 gewone muffins of 6 jumbo muffins

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Bekijk dit op mijn blog

    Bekijk dit recept op mijn blog

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren