Macaroni à la Annamaria

    Macaroni à la Annamaria

    3keer bewaard
    4uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker pittig, maar niet te pittig, goedkoop en snel klaar. Ben op zoek geweest naar een recept voor macaroni met varkensvlees, zoals ik nu zelf heb samengesteld, kon echter niets vinden dat me beviel en bovendien werd vaak gebruik gemaakt van kant-en-klaar producten. Ik wilde een samenstelling die volledig aan mijn eigen smaak is aan te passen en die heb ik met dit recept gevonden. De hoeveelheden zijn genoeg voor 2 personen.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 ongepaneerde schnitzel
    • half kopje dikke yoghurt naturel
    • 1 1/2 theelepel knoflookpoeder
    • 1 theelepel zout zout
    • 1 1/2 theelepel witte peper
    • 1 eetlepel basilicum
    • 2 bouillonblokjes
    • 100 gram macaroni
    • blokje margarine
    • tomatenpuree
    • 200 - 300 gram diepvries soepgroenten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 4uur marineren  ›  Klaar in:4uur30min 

    1. Snij de schnitzel in kleine dobbelsteentjes.
    2. Maak m.b.v. een half kopje yoghurt, 1 1/2 theelepel knoflookpoeder, 1 theelepel zout, 1 1/2 theelepel witte peper en 1 eetlepel basilicum een marinade.
    3. Voeg de dobbelsteentjes vlees toe aan de marinade, goed doorroeren en ± 4 uur in de koelkast laten staan.
    4. Breng water met de bouillonblokjes aan de kook voor de macaroni, macaroni in de pan zodra water kookt. Kook gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking
    5. Smelt de margarine (net genoeg voor een dun laagje in de pan) in een grote hapjespan (op de sudderpit).
    6. Vlees met de marinade in de hapjespan, zodra de margarine heet is, vlees dichtschroeien.
    7. Voeg de tomatenpuree en de soepgroenten toe aan het vlees, goed omscheppen.
    8. Inmiddels is de macaroni gaar, afgieten en bij het mengsel in de hapjespan doen, goed omscheppen.
    9. De sudderpit laag zetten, deksel iets scheef op de pan en het gerecht ± 10 minuten onder af en toe omscheppen laten trekken, zodat alle smaken zich vermengen.
    10. Smullen maar. Eventueel atjar tjampoer of augurken er naast serveren i.v.m. de "brand" op je tong.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren