Minestronesoep

  • 24keer bewaard
  • 1uur

Mijn versie van minestrone. Een stevige en goed gevulde Italiaanse groentesoep, met veel verse groenten zoals courgette en wortel.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 3 middelgrote wortels, in kleine blokjes
  • 1 kleine rode ui, versnipperd
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 gele courgette, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje witte bonen (uitgelekt)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • handvol verse basilicum, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan. Zodra dit heet is, voeg je de in blokjes gesneden bleekselderij, wortel en ui toe. Bak dit onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten aan.
  2. Voeg de in blokjes gesneden courgette (groen en geel) toe en bak even mee (ongeveer 5 minuten).
  3. Als de groenten wat zachter zijn, voeg je de uitgeperste knoflook toe. Roer goed door.
  4. Voeg de groentebouillon, witte bonen en tomatenblokjes toe. Roer door en laat de soep 30 minuten sudderen op laag vuur, deksel schuin op de pan.
  5. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe. Je kunt nu naar wens een deel van de soep (ik deed 1/4 deel) pureren met de staafmixer. Roer door en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Mirjam58
van
1

Een overheerlijk recept. Ik heb een aubergine i.p.v. een gele courgette gebruikt en de laatste 5 min. kleine pasta schelpjes toegevoegd. Het resultaat: een maaltijdsoep om van te smullen! - 11 mei 2014

anna77
van
1

Heerlijk soepje! - 17 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties