Minestronesoep
1 / 1 Foto van:  Nanda
Blader

Minestronesoep

  • 5 1
  • 18
    keer aan favorieten toegevoegd
  • 1uur

Mijn versie van minestrone. Een stevige en goed gevulde Italiaanse groentesoep, met veel verse groenten zoals courgette en wortel.

Nanda Groningen, Nederland

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 3 middelgrote wortels, in kleine blokjes
  • 1 kleine rode ui, versnipperd
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 1 gele courgette, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blikje witte bonen (uitgelekt)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • handvol verse basilicum, fijngehakt
  • zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

  1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan. Zodra dit heet is, voeg je de in blokjes gesneden bleekselderij, wortel en ui toe. Bak dit onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten aan.
  2. Voeg de in blokjes gesneden courgette (groen en geel) toe en bak even mee (ongeveer 5 minuten).
  3. Als de groenten wat zachter zijn, voeg je de uitgeperste knoflook toe. Roer goed door.
  4. Voeg de groentebouillon, witte bonen en tomatenblokjes toe. Roer door en laat de soep 30 minuten sudderen op laag vuur, deksel schuin op de pan.
  5. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe. Je kunt nu naar wens een deel van de soep (ik deed 1/4 deel) pureren met de staafmixer. Roer door en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.

Meer recepten

Beoordelingen (1)

1
van anna77

Heerlijk soepje! - 17 dec 2012

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties