Minestronesoep

    Minestronesoep

    46keer bewaard
    1uur


    80 personen hebben dit gemaakt

    Mijn versie van minestrone. Een stevige en goed gevulde Italiaanse groentesoep, met veel verse groenten zoals courgette en wortel.

    Nanda Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 4 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
    • 3 middelgrote wortels, in kleine blokjes
    • 1 kleine rode ui, versnipperd
    • 2 courgettes, in blokjes
    • 1 gele courgette, in blokjes
    • 1 teentje knoflook, uitgeperst
    • 1 liter groentebouillon
    • 1 blikje witte bonen (uitgelekt)
    • 1 blikje tomatenblokjes
    • handvol verse basilicum, fijngehakt
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit 2 eetlepels olie in een grote braadpan. Zodra dit heet is, voeg je de in blokjes gesneden bleekselderij, wortel en ui toe. Bak dit onder af en toe roeren ongeveer 5 minuten aan.
    2. Voeg de in blokjes gesneden courgette (groen en geel) toe en bak even mee (ongeveer 5 minuten).
    3. Als de groenten wat zachter zijn, voeg je de uitgeperste knoflook toe. Roer goed door.
    4. Voeg de groentebouillon, witte bonen en tomatenblokjes toe. Roer door en laat de soep 30 minuten sudderen op laag vuur, deksel schuin op de pan.
    5. Voeg de fijngehakte basilicum toe. Proef de soep en voeg naar smaak zout en peper toe. Je kunt nu naar wens een deel van de soep (ik deed 1/4 deel) pureren met de staafmixer. Roer door en laat nog 10 minuten zachtjes sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    Mirjam58
    van
    8

    Een overheerlijk recept. Ik heb een aubergine i.p.v. een gele courgette gebruikt en de laatste 5 min. kleine pasta schelpjes toegevoegd. Het resultaat: een maaltijdsoep om van te smullen! - 11 mei 2014

    anna77
    van
    4

    Heerlijk soepje! - 17 dec 2012

    GijsBos
    van
    1

    - Gewaardeerd op - 20 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren