Feijoada

    Feijoada

    13keer bewaard
    2uur30min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke Braziliaanse stoofpot van bonen en verschillende soorten vlees voor 12 personen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 750 gr verse worst
    • 750 gr katenspek
    • 750 gr varkensfiletlapjes
    • 1,5 chorizoworst (bijv. van Stegeman®)
    • 750 gr sucadelapjes
    • olijfolie
    • 8 teentjes knoflook
    • 3 dikke uien
    • 2 eetlepels koriander
    • 2 theelepels komijnzaadjes
    • 3 laurierblaadjes
    • zeezout en peper uit de molen
    • 1 liter bouillon
    • 4 potten (van elk ong. 400 gr) bruine bonen
    • 1 kg witte of zilvervliesrijst
    • groentebouillon (om de rijst in te koken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Verse worst, katenspek,sucadelapjes en varkensfiletlapjes in grove stukken snijden. Chorizoworst in plakjes van een halve cm snijden.
    2. Olijfolie in een grote braadpan heet laten worden, alle soorten vlees toevoegen en rondom bruin braden.
    3. Vervolgens alle kruiden en de bouillon toevoegen, aan de kook brengen, deksel op de pan en warmtebron terugdraaien. Laat langzaam gaar stoven, maar niet te lang, want het vlees mag niet uit elkaar vallen.
    4. Vervolgens de bonen toevoegen met het sap, door elkaar scheppen en goed doorwarmen. Eventueel binden met allesbinder. Op smaak brengen met zeezout en peper uit de molen.
    5. Ondertussen de rijst koken in groentebouillon.
    6. Serveren met guacamole en tortillachips (nacho cheese)

    Tip

    Heerlijk met een goed glas Braziliaanse wijn bijv. Rio Sol cabernet sauvignon/syrah.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Lekker winters recept. Zelf bij de 2e bereiding 2 winterwortels,2rode paprika's direct bijgevoegd, na 1 uur 6 stegels bleeksellerie en 1kg parijzeraardappels - 28 okt 2012

    BarbaraBischop
    0

    heerlijk om het te maken mijn man moet het op zijn minst een x per maand eten zo lekker - 09 okt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren