Orzo met champignons en geroosterde walnoot

    Orzo met champignons en geroosterde walnoot

    5keer bewaard
    35min


    160 personen hebben dit gemaakt

    Een aromatisch gerecht met orzo, perfect als voorgerecht bij een herfst- of winterdinertje. Je kunt ook arborio rijst gebruiken, dan wordt het een risotto.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 30 gr gehakte walnoot
    • 3 eetlepels olijfolie
    • 2 uien, versnipperd
    • 500 gr verse champignons, in plakjes
    • 1 liter kipbouillon
    • 700 gr orzo (pasta in de vorm van gerstkorrels)
    • zout en versgemalen zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. De walnoot over een bakplaat verdelen en 8-10 minuten in de voorverwarmde oven roosteren tot de geur vrijkomt. Tijdens het roosteren 1-2 keer doorroeren zodat ze egaal bruin worden.
    2. In een grote, zware pan op matig hoog vuur de olie verhitten en daarin ui en champignons sauteren tot ze zacht en goudbruin zijn.
    3. Bouillon erbij schenken en aan de kook brengen. Orzo erdoor roeren, het vuur laag zetten, de pan afdekken en koken tot de orzo gaar is en het vocht geabsorbeerd (ong. 20 minuten). Als er na 20 minuten nog vocht over is de deksel van de pan halen en laten sudderen tot het vocht is verdampt. Pan van het vuur halen en op smaak brengen met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren