Sodabrood met honing en rozemarijn

    Sodabrood met honing en rozemarijn

    5keer bewaard
    45min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk Iers brood gemaakt met honing en rozemarijn. Je eet dit brood (het liefst) warm met roomboter of een beetje warme honing. Wij drinken er altijd een kop thee met melk bij! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200 gr volkorenmeel
    • 275 gr bloem
    • 300 ml karnemelk
    • 1 afgestreken theelepel baksoda
    • snufje zout
    • 6 eetlepels honing van goede kwaliteit
    • 1 takje verse rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Haal de rozemarijn van het steeltje.
    3. Meng in een grote kom de rozemarijn met het volkorenmeel en de gezeefde bloem, baksoda en zout.
    4. Voeg karnemelk en honing toe. Meng tot je een zacht deeg krijgt.
    5. Leg op een bebloemd oppervlak en kneed tot een soepel deeg.
    6. Vorm een rond brood van het deeg en snij twee kruizen (een ster) in de bovenkant, zodat er 8 driehoeken ontstaan.
    7. Bak 40 minuten op een licht met bloem bestrooide bakplaat in de voorverwarmde oven. Als het brood klaar is, klinkt het hol als je er op klopt.
    8. Laat 10 minuten rusten voor je het brood aansnijdt. Als je een zachtere korst wilt, kun je het brood afdekken met een schone vochtige theedoek.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel Wat is baksoda?

    Video

    Sodabrood met honing en rozemarijn
    Sodabrood met honing en rozemarijn

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren