Stamppot met prei en noten

  • 16keer bewaard
  • 40min

Stevig, winters stamppotje met prei, paprika en cashewnoten. Lekker vegetarisch en makkelijk om klaar te maken.

Pbout

Ingrediënten

Porties: 4 

  • 1 kilo aardappelen
  • zeezout en peper, naar smaak
  • 750 gr prei
  • 1 rode paprika
  • 100 ml melk
  • olijfolie
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 gr belegen kaas
  • 150 gr cashewnoten
  • nootmuskaat, naar smaak

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een beetje zout gaar, ong. 20 minuten. Giet af.
  2. Maak de prei schoon en snij in ringetjes. Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine stukjes.
  3. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de prei, paprika en kerriepoeder ongeveer 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Snij de kaas in kleine blokjes. Hak de cashewnoten grof. Verwarm de melk. Stamp de aardappels fijn en voeg de warme melk, peper en nootmuskaat toe. Schep de groenten en de blokjes kaas door de aardappelpuree. Serveer de cashewnoten er los bij.

Vergelijkbare recepten

Beoordelingen (2)

Nanda
van
1

Heerlijk, verrassend stamppotje! Ik heb er nog rookworst bij geserveerd, maar de stamppot heeft eigenlijk geen vlees nodig. - 06 okt 2012

Janc
van
0

Echt erg lekker! Van de suggestie van Nanda om er rookworst bij te serveren heb ik gebruik gemaakt om het recept "Rookworst smoor" uit het bekroonde kookboek "Boekoe Kita" met Indonesische familierecepten uit te proberen. De stamppot wat aan de droge kant gehouden om er na het serveren een beetje smoorsaus van de rookworst aan toe te kunnen voegen. Een compleet succes!!! De cashewnoten voegen voor mij niet veel toe. - 28 jun 2014

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren

Meer collecties