Witlof met brie ovenschotel

    Witlof met brie ovenschotel

    5keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Witlof, peer en brie gaan zo goed samen! Een lekkere ovenschotel die het proberen waard is.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 ovenschotel

    • 750 gr aardappelen
    • 1 citroen
    • 500 gr witlof
    • 2 stevige handperen (bijv. Conference)
    • 150 gr brie
    • olijfolie
    • paprikapoeder
    • zeezout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (hete lucht).
    2. Schil de aardappelen en kook ze in een pan met water en een beetje zout bijna gaar. Giet de aardappels af en laat ze iets afkoelen. Snij de aardappels daarna in dunne plakjes.
    3. Pers de citroen uit. Maak de witlof schoon, verwijder eventueel de harde, bittere kern, en snij de witlof in kleine reepjes. Kook de witlof in een pan met water. Laat daarna goed uitlekken. Schil de peren, snij in stukjes en besprenkel met citroensap. Meng de stukjes peer door de witlof. Snij de brie in stukjes.
    4. Vet een ovenschaal in met een scheut olijfolie en leg de aardappelplakjes hierin. Strooi er wat peper en paprikapoeder over en schep de witlof erop. Dek af met de stukjes brie.
    5. Zet de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren