Rode bietenstamppot

    Rode bietenstamppot

    2keer bewaard
    1uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Rode bietenstamppot met aardappelpuree, geitenkaas en pijnboompitten. Smakelijk!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo Roseval aardappelen, geschild
    • 500 gr rode bietjes
    • 4 eetlepels balsamicoazijn
    • 100 ml volle melk
    • 400 gr geitenkaas, in kleine stukjes
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • 1 schepje honing
    • olijfolie
    • zeezout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven op 200°C.
    2. Schil de bietjes en snij er een kruisje in. Schil ook de aardappelen.
    3. Leg de bietjes in een ovenschaal en giet de azijn erover, dek af met aluminiumfolie en zet ze 1 uur in de voorverwarmde oven. Kook ondertussen de aardappelen gaar in een pan met water en een beetje zout. Giet ze af en stamp ze fijn. Verwarm de melk en roer de melk door de puree. Rasp de bietjes grof en roer ze door de puree, breng op smaak met zeezout en peper.
    4. Rooster de pijnboompitjes in een droge hete koekenpan.
    5. Leg de geitenkaas in een ovenschaal en strooi de pijnboompitjes erover. Giet een beetje honing eroverheen en zet de schaal 2 minuten in de oven van 200°C.
    6. Schep de stamppot op de 4 borden en garneer hierover de gegratineerde geitenkaas en strooi als laatste de pijnboompitjes eroverheen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren