Champignonburgers

    (74)

    Heerlijk malse vegetarische champignonburgers. In kleinere porties kun je ze als champignoncakejes of -koeken serveren.


    75 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1/2 eetlepel olijfolie, apart te verwerken
    • 500 gr verse champignons, in plakjes
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 2 sneetjes wit brood, in stukjes
    • 2 eetlepels vegetarische oestersaus
    • 1 ei
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. In een grote koekenpan op matig vuur de 1/2 van de olie verhitten en daarin de champignons en uit al roerend 4 minuten bakken tot de champignons net beginnen te zweten. Stukjes brood en oestersaus erdoor roeren en 1 minuut al roerend laten sudderen. Het mengsel uit de pan scheppen en apart zetten om te laten afkoelen. De pan schoonvegen.
    2. Het ei kloppen en door het champignonmengsel roeren. Op smaak brengen met zout en peper.
    3. Resterende olie op matig vuur in de koekenpan verhitten. Het mengsel in 6 gelijke porties in de pan scheppen en aan 1 kant bruin bakken. Omdraaien, de andere kant bruin bakken en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (74)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren