Geglazuurde ham

    Geglazuurde ham

    3keer bewaard
    6uur


    Maak dit als eerste!

    Beenham is erg lekker bij een stamppotje, maar je zou deze beenham ook met Kerst kunnen serveren.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 500 gr beenham

    • 500 gr beenham
    • tuinkruiden (rozemarijn, salie, platte peterselie en tijm)
    • ketjap
    • 2 teentjes knoflook
    • honing
    • olijfolie
    • zeezout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 5uur  ›  Klaar in:6uur 

    1. Laat de beenham op kamertemperatuur komen. Zet de oven op 75°C en zet er een ovenschaal in.
    2. Snij de tuinkruiden en de tenen knoflook heel fijn en meng alles met 3 eetlepels ketjap. Voeg zeezout, peper en een scheut honing toe en meng alles goed door elkaar. Voeg een dun straaltje olijfolie toe en meng tot er een stroperige vloeistof ontstaat.
    3. Wrijf de beenham droog met keukenpapier. Verwarm een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de beenham op hoog vuur rondom aan. Leg daarna de beenham in de voorverwarmde ovenschaal. Schenk de stroperige vloeistof eroverheen. Zet de beenham 5 uur in de oven (ja, echt 5 uur!). Bedruip de ham regelmatig met de vloeistof uit de ovenschaal. Laat de ham afkoelen of dien het warm op bij een stamppotje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren