Gemarineerd ei met komkommer

    Gemarineerd ei met komkommer

    1keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker bijgerecht bij bijvoorbeeld een Indische rijsttafel. Gemarineerde eieren met repen komkommer.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eieren
    • 1 1/2 sjalotje
    • 3 takjes peterselie
    • 6 steeltjes bieslook
    • 3 eetlepels dragon azijn
    • 2 eetlepels olie
    • 1 theelepel grove mosterd
    • zout en verse peper
    • 1/2 theelepel suiker
    • 1 kleine komkommer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de eieren (een dag vantevoren) in ruim kokend water in 8 minuten hard. Eieren af laten koelen, pellen en halveren.
    2. Snipper de sjalot en snij de peterselie en bieslook zeer fijn.
    3. Meng 2 1/2 eetlepel azijn met 1 eetlepel olie, de mosterd, helft van de sjalotjes, zout en peper in een steelpan. Breng dit al roerend aan de kook.
    4. Haal de pan van het vuur en roer de peterselie en bieslook erdoor. Doe het mengsel in een schaaltje. Leg de eieren met het snijvlak erin. Laat afkoelen.
    5. Komkommer wassen en met dunschiller in de lengte in repen snijden. Doe ze in een kom.
    6. Meng 1/2 eetlepel azijn met 1 eetlepel olie, de rest van de sjalotjes en zout en peper. Roer dit tot een sausje. Schenk het sausje over de komkommer. Schep om en zet apart.
    7. Komkommer over bordjes verdelen. Haal de eieren uit de marinade en verdeel deze ook over de bordjes. Roer de marinade door en verdeel over de bordjes. Garneer met overgebleven peterselie en bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren