Gehaktballetjes met kerriesaus

    Gehaktballetjes met kerriesaus

    5keer bewaard
    50min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Gehaktballetjes in kerriesaus met rozijnen als hapje of ook lekker als hoofdgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1 ei
    • 1 ui
    • 2 theelepels kerrie, of meer naar smaak
    • 40 gr bloem
    • 400 ml melk
    • 1 teentje knoflook
    • nootmuskaat
    • paneermeel
    • handjevol rozijnen
    • 1 ananas
    • ketjap
    • olijfolie
    • zeezout en peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Doe het gehakt in een kom en voeg ei, zeezout, peper, nootmuskaat en paneermeel naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar en maak er kleine gehaktballetjes van. Bak de gehaktballetjes mooi bruin en bijna gaar in een pan met dikke bodem met wat olijfolie.
    2. Maak de ananas schoon en snij in stukjes. Snij de ui en knoflook fijn. Laat de rozijnen wellen in warm water of in een scheut witte rum.
    3. Haal de bruin gebakken gehaktballetjes uit de pan. Fruit in het achtergebleven vet de ui en daarna op zacht vuur de knoflook. Voeg de kerrie toe en bak deze even zachtjes mee. Roer de bloem erdoor en giet beetje bij beetje de warme melk erbij. Blijf roeren tot er een mooi gebonden saus ontstaat. Haal de rozijnen uit het water/rum en laat ze uitlekken. Maak de saus af met zeezout, peper en een scheutje ketjap, voeg als laatste de rozijnen toe.
    4. Leg de gehaktballetjes in de saus en laat de balletjes nog even 10 minuten zachtjes sudderen. Schep de ananasstukjes door de saus en laat alles goed warm worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    allrecipes
    0

    Goed gezien, AlbertKnop. Het recept is inmiddels aangepast. - 01 dec 2014

    AlbertKnop
    0

    Waar is de kerrie? - 25 nov 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren