Gestoofde runderlappen

    Gestoofde runderlappen

    4keer bewaard
    2dagen1uur


    4 personen hebben dit gemaakt

    Haal oma's braadpan uit de kast voor dit heerlijke draadjesvlees. Serveer dit stoofvlees met een bijbehorende stamppot en een lekker glas rode wijn of een biertje. Je kunt het stoofvlees ook na 4 uur sudderen serveren, maar het is lekkerder om het eerst te laten afkoelen en de volgende dag weer langzaam op te warmen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo rundvlees (bijvoorbeeld runderriblappen)
    • 1 flesje oud bruin bier
    • 1 dikke plak ontbijtkoek
    • 3 uien, in ringen gesneden
    • 3 teentjes knoflook, zeer fijngesneden
    • nootmuskaat, naar smaak
    • zeezout en peper, naar smaak
    • olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2dagen  ›  Klaar in:2dagen1uur 

    1. Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Dep het vlees droog met keukenpapier.
    2. Giet een scheutje olijfolie in een braadpan met dikke bodem. Leg de helft van de uiringen op de bodem. Leg daarbovenop een laagje rundvlees (ongeveer de helft). Strooi zeezout, peper en nootmuskaat eroverheen naar smaak en verkruimel de ontbijtkoek over het vlees. Strooi de knoflook erover en de rest van de uiringen. Leg er dan de rest van het rundvlees op. Schenk het bier zachtjes in de pan.
    3. Zet de pan op laag vuur tot het bier zachtjes begint te borrelen. Gebruik eventueel een vlamverdeler op de kleinste gaspit. Laat de vloeistof minstens 4 uur heel zachtjes borrelen. Laat de pan daarna afkoelen en zet de afgekoelde pan tot gebruik in de koelkast.
    4. Haal ruim voor gebruik de pan uit de koelkast en laat de pan zachtjes op het laagste pitje met een vlamverdeler op temperatuur komen, dit duurt minstens 3 uur. In een voorverwarmde oven van 70ºC kan de pan ook wel enkele uren staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren