Krabsalade

    Krabsalade

    5keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke zelfgemaakte krabsalade. Lekker met wat stokbrood of een toastje.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 1 blikje krab (170 gr netto)
    • 1/4 winterwortel
    • strooiaroma
    • 3 eetlepels mayonaise
    • 2 eetlepels koffieroom
    • 1 theelepel citroensap
    • peper
    • 25 sprieten bieslook
    • paar mooie blaadjes rode sla
    • 1 bosje radijsjes (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

      Voorbereiding

    1. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat afkoelen en hak ze grof.
    2. In zeef krab laten uitlekken en kraakbeen verwijderen. Winterwortel raspen.
    3. Meng in een kom mayonaise, koffieroom, citroensap, peper en een snufje strooiaroma. Bieslook erboven fijnknippen. Voeg vervolgens krab, ei en wortel toe. Meng goed door en zet weg. Dit alles kan eventueel een dag vantevoren.
    4. Afwerking

    5. Maak een paar mooie blaadjes rode sla schoon en leg ze ze 25 minuten in een bak water met ijsklontjes. Goed uit laten lekken en op bordjes leggen. Verdeel de krabsalade hierover en garneer met radijsjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren