Ovenschotel van penne met salami en tomaatjes

    Ovenschotel van penne met salami en tomaatjes

    5keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Pasta ovenschotel met mozzarella, salami en verse kersentomaatjes. Serveer de overgebleven rode wijn tijdens het eten.

    skooyman Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gr penne pasta
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 100 gr plakjes salami, in repen gesneden
    • 1 ui, gesnipperd
    • 100 gr tapenade van gedroogde tomaten
    • 100 ml rode wijn
    • 50 ml water
    • 250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
    • 50 gr mozzarella, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C.
    2. Kook de pasta beetgaar in een grote pan met lichtgezouten water. Giet de pasta af en laat uitlekken.
    3. Bak ondertussen de salami knapperig in een wok met een beetje olijfolie. Schep de salami uit de wok en bak de ui in het achtergebleven vet.
    4. Voeg, al roerende, de tapenade, wijn en 50ml water toe. Laat dit 5 minuten zachtjes pruttelen.
    5. Meng de gekookte pasta en gehalveerde kerstomaatjes door de saus, verwarm nog 3 minuten.
    6. Schep de pasta in een ovenschaal en verdeel de mozzarellaplakjes erover. Zet de ovenschaal ong. 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat de mozzarella lichtbruin is gekleurd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren